Το 68% των Ελλήνων δεν θέλει τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων

Το 68% των Ελλήνων δεν θέλει τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων

Κατά μιας ενδεχόμενης λύσης του Σκοπιανού με σύνθετη ονομασία και χρήση του όρου «Μακεδονία» τάσσεται το 68% της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με


το γκάλοπ της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» πολίτες κάθε κομματικής προέλευσης, απ' όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίς ορθώνουν ένα ηχηρό «όχι στην προωθούμενη λύση.

Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες (68%) απαντούν αρνητικά στο ερώτημα «να πούμε ναι σε όνομα με τον όρο Μακεδονία;», έναντι 23,6% που επιλέγουν αυτό το συμβιβασμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το «όχι» υπερέχει συντριπτικά και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 63,8%. Το ίδιο απαιτεί και το 67% όσων ψήφισαν ΝΔ, στις τάξεις της οποίας οι θιασώτες του συμβιβασμού περιορίζονται στο 21,4%.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις