Νέα βόμβα από τα Wikileaks: Πώς η CIA κρύβεται στα Windows και σας παρακολουθεί



Εμφύτευμα για να κρυπτογραφεί και να κάνει μη ανιχνεύσιμο κακόβουλο λογισμικό σε υπολογιστές ή συστήματα με Windows έχει δημιουργήσει η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ σύμφωνα με έγγραφα της CIA που διέρρευσαν στο WikiLeaks. Η CIA αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εμφύτευμα είναι αποτέλεσμα του πρότζεκτ Angelfire και επιτρέπει τη δημιουργία μη ανιχνεύσιμων βιβλιοθηκών.

Το «Angelfire» αποτελείται από πέντε στοιχεία: το «Solartime», το «Wolfcreek», το «Keystone», το «BadMFS» και το «σύστημα Windows Transitory File», σύμφωνα με το WikiLeaks.

Το «Solartime» τροποποιεί την διαδικασία εκκίνησης των Windows XP ή των Windows 7, όταν είναι εγκατεστημένα, επιτρέποντας τη φόρτωση και εκτέλεση του εμφυτεύματος Wolfcreek. Το Wolfcreek μπορεί στη συνέχεια να φορτώσει και να εκτελέσει το «Angelfire».

Παλαιότερα, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν γνωστό ως «MagicWand», το «Keystone» φορτώνει κακόβουλες εφαρμογές χρηστών, οι οποίες δεν επηρεάζουν το σύστημα αρχείων, αφήνοντας «πολύ λίγες εγκληματολογικές ενδείξεις ότι η διαδικασία έχει ποτέ γίνει», σύμφωνα με το WikiLeaks.

Το «BadMFS» περιγράφεται ως βιβλιοθήκη που αποθηκεύει όλους τους οδηγούς και τα εμφυτεύματα που μπορεί να ενεργοποιήσει το Wolfcreek. Σε κάποιες εκδόσεις μπορεί να ανιχνευθεί, αλλά σε γενικές γραμμές είναι κρυπτογραφημένο και εξαιρετικά περίπλοκο, καθιστώντας το μη ανιχνεύσιμο μέσω σάρωσης για ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού.

Το Windows Transitory File System χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του AngelFire, σύμφωνα με την έκδοση των Windows, επιτρέποντας την προσθήκη ή την αφαίρεση αρχείων από αυτό.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις