Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Έτοιμος για «καταστροφική» στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας δηλώνει ο Τραμπ

Έτοιμος για «καταστροφική» στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας δηλώνει ο Τραμπ

Τονίζει ότι η ανάληψη στρατιωτικής δράσης δεν είναι η προτιμώμενη επιλογή, αλλά, «εάν χρειαστεί, θα το κάνουμε»

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για «στρατιωτική δράση» εναντίον της Βόρειας Κορέας.


Τόνισε ωστόσο ότι αυτή δεν είναι η προτιμώμενη λύση και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί, για να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.




«Έχουμε μία δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα. Είμαστε πανέτοιμοι γι' αυτήν την επιλογή -όχι την προτιμώμενη- αλλά, αν την επιλέξουμε, σας το λέω θα είναι καταστροφική» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, στον Λευκό Οίκο. 
«Αυτή η δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα είναι η στρατιωτική επιλογή. Εάν χρειαστεί, θα το κάνουμε» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. 


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα του και πως θα βομβαρδίσουν αμερικανικά μαχητικά, υπογράμμισε πως ενήργησε πολύ λανθασμένα και ότι είπε πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να ειπωθούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί εδώ και 25 χρόνια και πως έχουν περάσει πολλοί Πρόεδροι οι οποίοι του κληροδότησαν «ένα χάος» στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!