Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην παραοικονομία: «Μαύρα» ένα στα 5 ευρώ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην παραοικονομία: «Μαύρα» ένα στα 5 ευρώ

Την παγκόσμια πρωτιά μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών για την παραοικονομία της καταλαμβάνει η Ελλάδα.


Όπως αναφέρει έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Οικονομικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Tούμπιγκεν, που αναμεταδίδει το World Economic Forum, η σκιώδης οικονομία στην Ελλάδα διαμορφώνεται το 2017 στο 21,5% του ΑΕΠ, με την Ιταλία να ακολουθεί.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία και ακολουθούν, η Νορβηγία, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Η σκιώδης οικονομία είναι το σύνολο των συναλλαγών από επιχειρήσεις και ιδιώτες που λαμβάνει χώρα "εκτός βιβλίων".




Με άλλα λόγια, πρόκειται για συναλλαγές που γλιτώνουν τη φορολόγηση και δεν ακολουθούν τις τυποποιημένες επιχειρηματικές πρακτικές. Η σκιώδης οικονομία μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την πληρωμή ενός εμπόρου ή μιας μπέιμπι σίτερ, ως το παράνομο εμπόριο και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

ΠΗΓΗ:Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις