Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Φούρνους

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Φούρνους

27 παραβιάσεις από τέσσερα τουρκικά μαχητικά - Τα δύο ήταν οπλισμένα - Αναχαιτίσττηκαν από Ελληνικά

Σε νέες προκλητικές ενέργειες στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο προχώρησε χθες η Τουρκική Πολεμική αεροπορία. Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 27 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε μια παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συγκροτήματος των Φούρνων σε ύψος 8.900 ποδιών. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών στις 10 το πρωί όταν πέταξαν μεταξύ Λέσβου και Λήμνου. 

Στις 10.23 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι σε ύψος 8.900 ποδιών και αποχώρησαν του FIR Αθηνών στις 10:27, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις