Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Περίεργη υπόθεση στο Μουσείο της Βεργίνας: Αφρικανή κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα

Περίεργη υπόθεση στο Μουσείο της Βεργίνας: Αφρικανή κατέστρεψε αρχαία αντικείμενα

Οι διωκτικές αρχές να προσπαθούν να την εντοπίσουν και να ανακαλύψουν τα κίνητρά της

Εντύπωση προκαλεί μια πραγματικά περίεργη υπόθεση με καταστροφές αρχαίων αντικειμένων στο Μουσείο των Βασιλικών Tάφων της Βεργίνας.



Σύμφωνα με το «tovima.gr» μια Αφρικανή επισκέπτρια, του μουσείου, με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά με έθνικ αμφίεση και φορώντας τουρμπάνι και κελεμπία,
το μεσημέρι της 10ης Μαϊου εισήλθε στον χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου.

Σύμφωνα με αναφορές η επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο κι ελαιώδες υλικό τις πώρινες βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών, δημιουργώντας μεγάλους «λεκέδες» στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγάλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου. 

Όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα κι η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες. Κι έτσι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανακάλυψαν ποια προξένησε τις φθορές στα αρχαία αντικείμενα.

Οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να την εντοπίσουν σε όλη την επικράτεια και να ανακαλύψουν τα κίνητρα της.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!