Με υπογραφή Τσίπρα - Τσακαλώτου η επιστολή προς το ΔΝΤ για δάνειο έως 2 δισ. δολάρια

Με υπογραφή Τσίπρα - Τσακαλώτου η επιστολή προς το ΔΝΤ για δάνειο έως 2 δισ. δολάρια

Η επιστολή (Letter of intent) θα συνοδεύει το νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ και αποστέλλεται σήμερα ή το αργότερο αύριο 

Μέσω της επίσημης διαδικασίας, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να απευθυνθεί είτε σήμερα είτε αύριο προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ζητήσει νέο δάνειο, το οποίο θα αποτελεί τη βάση του νέου μνημονίου με του Ταμείο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα σταλεί επιστολή προθέσεων (Letter of Intent ), η οποία θα συνοδεύει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ και το αίτημα για το νέο δάνειο ύψους έως 2 δισ. δολαρίων.

Η επιστολή αυτή θα έχει τις υπογραφές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. 

Στην επιστολή, θα καταγράφονται οι ελληνικές δεσμεύσεις για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι πλήρως καλυμμένο χρηματοδοτικά για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Επίσης, θα αναφέρονται οι σταθερές δεσμεύσεις της ευρωζώνης για την παροχή επαρκούς υποστήριξης για το χρέος, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις και τους στόχους του προγράμματος. Επί του αιτήματος θα λάβει αποφάσεις σε συνεδρίασή του το ΔΝΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις