Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Πρωτάθλημα με "έξι διαιτητές" και χρήση βίντεο θέλει η FIFA



Ριζικές αλλαγές φαίνεται να έχουν ζητήσει FIFA και UEFA από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, θέλοντας έξι διαιτητές και χρήση «video assistant» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr, στο τραπέζι έχει πέσει η εισαγωγή και στο ελληνικό πρωτάθλημα των δύο αυτών διαιτητικών καινοτομιών.

Η πρώτη αφορά τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος με «έξι διαιτητές». Δηλαδή επιπλέον με τους δύο πρόσθετους βοηθούς πίσω από τις εστίες. Το μέτρο αυτό έχει ήδη υιοθετηθεί από την UEFA στους αγώνες του Champions League και του Europa League, αλλά και στις διοργανώσεις εθνικών ομάδων. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται προς το παρόν μόνο στους ημιτελικούς και στον τελικό κυπέλλου.

Το δεύτερο μέτρο αφορά το «video assistant referees». Δηλαδή την παροχή βοήθειας στους διαιτητές την ώρα του αγώνα μέσω της χρήσης βίντεο. Όπως αναφέρει το sdna.gr, το μέτρο αυτό έχει αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε διάφορα τουρνουά της FIFA και πειραματικά σε ομοσπονδίες που έχει υποβάλλει σχετική αίτηση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!