Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

«Πάγος» από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για συμφωνία: Απομένει πολλή δουλειά ακόμη

«Πάγος» από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ για συμφωνία: Απομένει πολλή δουλειά ακόμη

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για συμφωνία ο Τζέρι Ράις και σημείωσε ότι σοβαρές διαφορές παραμένουν σε «σημαντικά θέματα» -Κοινή ανακοίνωση Κομισιόν- ΕΚΤ: Στόχος να υπάρξει τεχνική συμφωνία «το συντομότερο δυνατό»

Το κλίμα αισιοδοξίας που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες από κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε τεχνική συμφωνία με τους δανειστές ανατρέπουν οι δηλώσεις που εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, πριν από λίγο στην Ουάσινγκτον.

«Έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχτεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλεία να γίνει» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στην Ουάσιγκτον. 

Όπως πληροφορείται το "Πρώτο Θέμα" η άποψη που εποκρατεί στην Ουάσινγκτον είναι ότι θα χρειαστεί άλλη μια αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα για να υπάρξει staff level agreement (τεχνική συμφωνία) κάτι που υπονομεύει εν μέρει την αισιοδοξία της Κομισιόν και της Αθήνας για συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. 

Εν τω μεταξυ μιλώντας για το ελληνικό χρέος μετά από ερώτηση για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί και συνολικά ως μέγεθος, ο κ. Ράις διευκρίνισε υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!