Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Σε τροχιά σύγκρουσης Ολλανδία - Τουρκία: «Μείνετε μακριά από τη χώρα μας», γράφει πλακάτ του Βίλντερς

Σε τροχιά σύγκρουσης Ολλανδία - Τουρκία: «Μείνετε μακριά από τη χώρα μας», γράφει πλακάτ του Βίλντερς

Κλιμάκωση της διπλωματικής κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας με αφορμή την απαγόρευση των προεκλογικών συγκεντρώσεων Τούρκων αξιωματούχων στο ολλανδικό έδαφος

Κραδαίνοντας πλακάτ με το σύνθημα: «Μείνετε μακριά από τη χώρα μας», ο σταρ της ολλανδικής Ακροδεξιάς, Γκέερτ Βιλντερς, διαδήλωσε σήμερα μπροστά στην τουρκική Πρεσβεία στη Χάγη εκφράζοντας την αντίθεσή του σε επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην πατρίδα του. 

Ο αρχηγός του "Κόμματος της Ελευθερίας" έχει ήδη καλέσει την ολλανδική κυβέρνηση να κηρύξει σύσσωμη την τουρκική κυβερνητική ομάδα «persona non grata». 

Η διπλωματικής κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας με αφορμή την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων Τούρκων αξιωματούχων σε ολλανδικό έδαφος, κλιμακώνεται με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του Tούρκου ΥΠΕΞ , Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η οποία συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο στην Ολλανδία. 

Το ολλανδικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία υπέβαλε επίσημο αίτημα προς τις ολλανδικές αρχές με το οποίο ζητεί τη συνεργασία τους για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στο Ρότερνταμ προκειμένου να λάβει μέρος σε προεκλογική συγκέντρωση των υποστηρικτών του «ναι» στο δημοψήφισμα. 

Η κόντρα Τουρκίας- Ολλανδίας μαίνεται την ώρα που οι Ολλανδοί προσέρχονται στις κάλπες την προσεχή Κυριακή με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ελαφρύ προβάδισμα του ακροδεξιού κόμματος, Γκέερτ Βίλντερς έναντι του κυβερνώντος φιλελεύθερου κόμματος του Μαρκ Ρούτε. 
Συγκεκριμένα, το ακροδεξιό κόμμα λαμβάνει 25 έδρες σε σύνολο 150 εδρών ενώ το κόμμα του Ολλανδού πρωθυπουργού και επικεφαλής του Φιλελεύθερου Κόμματος Ελευθερίας και δημοκρατίας 24 έδρες. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!