Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Παρέμβαση Χ.Σπίρτζη για τη σύνδεση ΟΛΘ- ΠΑΘΕ ζητούν φορείς της Θεσσαλονίκης

Παρέμβαση Χ.Σπίρτζη για τη σύνδεση ΟΛΘ- ΠΑΘΕ ζητούν φορείς της Θεσσαλονίκης
Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της σύνδεσης της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, ζητούν οι πρόεδροι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου  και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κ.Μακεδονίας, Δημήτρης Μπακατσέλος και Πάρις Μπίλλιας αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα προτείνεται η ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020", η επαναδημοπράτησή του και η αποπεράτωση της σύνδεσης, ως αυτόνομου έργου, ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.
«Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και είχε δημοπρατηθεί από την "Εγνατία Οδός ΑΕ" με προϋπολογισμό 35.000.000 ευρώ. Λόγω οικονομικών προβλημάτων του αναδόχου η εργολαβία δεν ολοκληρώθηκε, αν και απέμεναν λίγες δεκάδες μέτρα για την ολοκλήρωση της σύνδεσης. Για λόγους που δεν είναι σε εμάς κατανοητοί η "Εγνατία Οδός ΑΕ" δεν προχώρησε στην επαναδημοπράτηση του έργου προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ» υπογραμμίζεται στην επιστολή των δύο προέδρων προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Απόστολο Αντωνούδη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Κατά τους δύο φορείς, σημασία του έργου είναι προφανής, δεδομένου ότι με αφετηρία ή προορισμό το λιμάνι διέρχονται κατά μέσον όρο 1.300 φορτηγά ημερησίως.
praktoreio-macedonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!