Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Στο στόχαστρο του «μεγάλου αδελφού» κατά της φοροδιαφυγής 1,2 εκατ. ΑΦΜ

Στο στόχαστρο του «μεγάλου αδελφού» κατά της φοροδιαφυγής 1,2 εκατ. ΑΦΜ

Τα ονόματα βρίσκονται σε 65 cd - Το νέο σύστημα φέρεται να μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα ακόμα και μέσα σε δύο ημέρες

Με ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα με χαρακτηριστικά «μεγάλου αδελφού» φιλοδοξεί το υπουργείο Οικονομικών να αποκαλύψει εστίες φοροδιαφυγής.

Το ειδικό λογισμικό που θα παρουσιαστεί σήμερα θα ελέγχει και θα συγκρίνει τις προσαυξήσεις στις καταθέσεις με τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα.

Σε πρώτη φάση στο στόχαστρο θα μπουν 1,2 εκατ. ΑΦΜ που βρίσκονται σε 65 cd που έχει το υπουργείο Οικονομικών με τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την Καθημερινή, να μπορούν να βγαίνουν μέσα ακόμα και σε δύο ημέρες.

Αυτό που μπορεί να κάνει το νέο σύστημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι να ξεκαθαρίζει τις πρωτογενείς εγγραφές από τις επανακαταθέσεις.

Οι ελεκγτές μέσω της εφαρμογής αυτοματοποιημένου ελέγχου προσαύξησης περιουσίας θα αντλούν:

1. Τα πρωτογενή δεδομένα που απέστειλαν τα πιστωτικά ιδρύματα σε ενιαίο κωδικολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε από στελέχη της ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα

2. Τα δηλωθέντα εισοδήματα του εκάστοτε ελεγχόμενου για την περίοδο που ελέγχεται ώστε όλα αυτά να μπαίνουν σε μια αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!