Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ironman είναι πραγματικότητα: Δείτε το πρώτο επανδρωμένο ρομπότ από κορεατική εταιρία!



Το Method-2 έχει ύψος περίπου 4 μέτρα, ενώ το βάρος του φτάνει τους 1,3 τόνους

O Ironman, ο σιδερένιος προστάτης των αδυνάμων, που παίρνει ζωή από τον Τόνι Σταρκ, και έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, φαίνεται πως δεν είναι μόνο μέσα στη φαντασία (;) της Marvel. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hankook Mirae Technology κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο επανδρωμένο ρομπότ, το οποίο διαθέτει δύο μεταλλικούς βραχίονες που ζυγίζουν περίπου 130 κιλά έκαστος.



Το Method-2 έχει ύψος περίπου 4 μέτρα, ενώ το βάρος του φτάνει τους 1,3 τόνους. Η εταιρεία έχει δαπανήσει από το 2014, οπότε και ξεκίνησε η ανάπτυξη του ρομπότ, περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην ομάδα σχεδιασμού συμμετείχε και ο Βιτάλι Μπουλγκάροφ, ο οποίος είχε σχεδιάσει τον Ρόμποκοπ και τα ρομπότ από την ταινία «ο Εξολοθρευτής».

«Το Method-2 είναι το πρώτο επανδρωμένο δίποδο ρομπότ στον κόσμο και είναι κατασκευασμένο ώστε να λειτουργεί σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες και περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε χωρίς προστασία», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιανγκ Ζιν-Ξο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας Engadget, πιθανές χρήσεις του συγκεκριμένου ρομπότ στο μέλλον θα περιλαμβάνουν τη μετακίνηση μεγάλων φορτίων, καθώς και τη χρήση του σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αναλυτές εικάζουν ότι μελλοντικά πιθανόν αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τον τομέα της κατασκευής κτιρίων, κάνοντας τον Ironman να μη δείχνει και τόσο μακρινή πραγματικότητα...




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!