Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοί είναι οι κυρίαρχοι του Internet παγκοσμίως (pics)

Αυτοί είναι οι κυρίαρχοι του Internet παγκοσμίως (pics)

Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν ο κοσμος μας αν οι εταιρείες του Internet ήταν ευγενεις οίκοι και μάχονταν για τον σιδερένιο θρόνο στο Game of Thrones; 


Προφανώς το παιχνίδι θα "παιζόταν" μεταξύ Google και Facebook, με την Google να ειναι ο οίκος των Ταργκάριεν και το Facebook οι Σταρκ. 

Οι δυο αυτές υπερδυνάμεις του Διαδικτύου κερδίζουν σε χρήση το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, με την Google να κυριαρχεί σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία και το Facebook να εχει υπέροχη σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και την Λατινική Αμερική. 


Η Ρωσία δεν συμμετέχει στο παιχνίδι των 2 υπερδυνάμεων, κατεβαίνοντας στην "μάχη" με δικό της social network, το VK. 

Στην Ασία Επισης τα πράγματα ειναι λιγο διαφορετικά. Το Baidu ειναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα, ενώ το Yahoo! εξακολουθεί να χρησιμοποιείται παρα πολυ απο την Ιαπωνία. Στην Κορέα δε, χρησιμοποιούν δίκη τους μηχανή αναζήτησή, το Naver, αφήνοντας την Google δεύτερη. 

Ο παρακάτω χάρτης δημιουργήθηκε απο το Ινστιτούτο Internet της Οξφορδης με στοιχεία για την χρήση του Internet απο το Alexa. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!