Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Επένδυση ύψους 256 εκατ. δολαρίων στην Tesla Motors από την Panasonic


Η Panasonic Corp. θα επενδύσει πάνω από 30 δισ. γιεν (256 εκατ. δολάρια) σε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών της Tesla Motors στη Νέα Υόρκη, εντείνοντας τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Panasonic, η οποία σταδιακά αποσύρεται από τις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές και επικεντρώνεται περισσότερο στον χώρο των εξαρτημάτων αυτοκινήτων και γενικότερα σε δραστηριότητες με στόχο εταιρικούς πελάτες, θα κάνει την επένδυση στο εργοστάσιο της Tesla στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. 

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων προβαίνει σε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση αγορών από την Panasonic στο πλαίσιο της συμφωνίας, πέρα από την παροχή εργοστασιακών εγκαταστάσεων και υποδομών.

Σε κοινή ανακοίνωση την Τρίτη, οι δύο εταιρείες αναφέρουν πως σχεδιάζουν την παραγωγή φωτοβολταϊκών το καλοκαίρι του 2017, και σημαντική αύξησή της (στο ένα gigawatt όσον αφορά στην παραγωγή συσκευών- εξαρτημάτων) μέχρι το 2019. 

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας την οποία οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν αρχικά τον Οκτώβριο, χωρίς να αποκαλύψουν (τότε) λεπτομέρειες περί επενδύσεων.

Η Tesla συνεργάζεται αποκλειστικά με την Panasonic για την παραγωγή μπαταριών για το επερχόμενο Model 3: Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Επίσης, η Panasonic είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών για τα Model S και Model X.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!