Π. Κ. Μακεδονίας: Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα ενίσχυσης νέων γεωργών (αιτήσεις)

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για χρηματοδότηση του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», το οποίο αφορά στην οικονομική ενίσχυση για είσοδο και παραμονή στο γεωργικό τομέα νέων ανθρώπων. Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που θα διαθέτουν βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.
Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «η ενίσχυση των αγροτών και κυρίως των νέων γεωργών αποτελεί προτεραιότητά μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι από τους σημαντικότερους πυλώνες της εθνικής, αλλά και της τοπικής οικονομίας. Είναι ενδεικτικό ότι το ποσοστό της αγροτικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας είναι σταθερά στο επίπεδο άνω του 20%.
Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας, η ανάκαμψη του τόπου και της κοινωνίας μας έρχεται μέσα από τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στους τομείς, στους οποίους η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο αγροτικός τομέας είναι τομέας αιχμής για την Περιφέρειά μας. Είναι τομέας που φέρνει έσοδα, εισόδημα και νέες θέσεις εργασίας. Η Κεντρική Μακεδονία είναι η δεύτερη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε εξαγωγική δραστηριότητα και πρώτη στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Παράγει το 26% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας του πρωτογενούς τομέα της Ελλάδας. Με τα κίνητρα για τους νέους αγρότες αποσκοπούμε επίσης στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού κόσμου, αλλά και στην εξεύρεση λύσεων για τους νέους που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της ανυπαρξίας διεξόδων απασχόλησης. Ως Περιφέρεια ολοκληρώσαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις διαδικασίες για να αρχίσει η ενίσχυση των νέων αγροτών μέσω του νέου ΕΣΠΑ και πλέον, μετά την άρση και των καθυστερήσεων από την Κυβέρνηση, άρχισε ήδη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την εγκατάσταση νέων γεωργών».
Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης-φακέλων υποψηφιότητας για χρηματοδότηση, ξεκίνησε ήδη από 31/10/2016 και λήγει στις 30/11/2016 και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) www.ependyseis.gr/mis.
Δικαιούχοι του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών (υπομέτρο 6.1.), που αφορά στην παροχή σε νέους κατ’ αποκοπή οικονομικής ενίσχυσης για την είσοδο και παραμονή τους στο γεωργικό τομέα και για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων με σκοπό την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους, είναι:
-Φυσικά πρόσωπα από 18 έως 41 ετών, μόνιμοι κάτοικοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
-Νομικά πρόσωπα, που έχουν ως αρχηγό-νόμιμο εκπρόσωπο νέο γεωργό, ο οποίος μετέχει στο κεφάλαιο με ποσοστό τουλάχιστον 51%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις