Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Εκπληκτικές εικόνες: Πολική αρκούδα αναζητεί τροφή στον λιωμένο παγετώνα

Εκπληκτικές εικόνες: Πολική αρκούδα αναζητεί τροφή στον λιωμένο παγετώνα

Από το παγωμένο τοπίο, το μεγάλο θηλαστικό καλείται να προσαρμοστεί στο ξένο για εκείνη περιβάλλον των πράσινων βουνών

Η πολική αρκούδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παγωμένης γης κοντά στους δύο πόλους. Πλήρως προσαρμοσμένη στο αφιλόξενο τοπίο, έχει βρει τρόπους να επιβιώνει και να εντοπίζει την τροφή της. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, με το λιώσιμο των πάγων, τα μεγάλα θηλαστικά καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Ο φακός της κάμερας συνέλαβε μία μεγάλη πολική αρκούδα να αναζητεί την τροφή της στα πράσινα βουνά που εμφανίστηκαν μετά το λιώσιμο του παγετώνα στο εθνικό πάρκο Torngat Mountains στον Καναδά. Εντελώς μόνη στο άγνωστο για εκείνη τοπίο, προσπαθεί να βρει την κατάλληλη τροφή που θα την κρατήσει στη ζωή, δοκιμάζοντας όλους τους τρόπους.

Κάποιες στιγμές δείχνει να ποζάρει στην κάμερα, ενώ δυσκολεύεται να αναρριχηθεί στα «άγνωστα» για εκείνη βράχια, όντας συνηθισμένη να πατά σε πάγο και να κινείται πάνω σε αυτόν. Τα δε ίχνη της στην άμμο της παραλίας, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση...

Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Καναδού φωτογράφου Paul Zizka...
























Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!