Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

To Inception έγινε πραγματικότητα - Συσκευή υπόσχεται να σου δώσει τον έλεγχο των... ονείρων σου

To Inception έγινε πραγματικότητα - Συσκευή υπόσχεται να σου δώσει τον έλεγχο των... ονείρων σου

Θα μπορείς να παρέμβεις σε αυτά χωρίς να ξυπνήσεις, έχοντας την ευκαιρία να εκπληρώσεις όλες τις φαντασιώσεις σου

Στο «Inception», το διάσημο φιλμ του 2010 με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο πρωταγωνιστής αναλαμβάνει την περίπλοκη αποστολή να εμφυτεύσει μια μνήμη στο μυαλό κάποιου, κατά τη διάρκεια ενός ονείρου.

Ωστόσο, αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας μπορεί τελικά να μην απέχει και τόσο από στην πραγματικότητα, αφού μια εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει ήδη εφεύρει μια συσκευή η οποία προσφέρει στο άτομο που την φορά τον έλεγχο των ονείρων του.

Η συσκευή, η οποία φοριέται στο κεφάλι και ονομάζεται iBand+, μπορεί (σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές της, που εδρεύουν στο Άμστερνταμ) να προσφέρει υπέροχα, διαυγή όνειρα σε ένα άτομο, επιτρέποντάς του μάλιστα να έχει επίγνωση ότι ονειρεύεται και να παρεμβαίνει σε αυτά, «εκπληρώνοντας όλες του τις φαντασιώσεις».

Οι εφευρέτες της συσκευής αναζητούν χρηματοδότες στην πλατφόρμα Kickstarter και έχουν ήδη συγκεντρώσει το αστρονομικό ποσό των 268.000 ευρώ. Περιγράφουν τη συσκευή ως ένα «πραγματικά έξυπνο Bluetooth EEG headband» το οποίο «καταγράφει τα εγκεφαλικά κύματα με ακρίβεια εργαστηρίου». Μέσω ειδικών αισθητήρων, η συσκευή παρακολουθεί τις κινήσεις του σώματος, τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο, προσδιορίζει τη σωστή στιγμή για την αναπαραγωγή οπτικοακουστικών σημάτων ώστε να παραχθούν όνειρα στα οποία το άτομο θα έχει πλήρη συνείδηση ότι ονειρεύεται, χωρίς όμως να ξυπνά.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να ελέγχουμε την τροπή του ονείρου μας, διευρύνοντάς το και εντάσσοντας σ' αυτό κάθε... απίθανη φαντασίωσή μας. Και το καλύτερο, όλα αυτά θα είναι εφικτά μόλις με 279 ευρώ, αφού αυτή θα είναι η τιμή της high tech συσκευής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!