Στο κυνήγι του «μαύρου χρήματος» η εφορία - Online διασύνδεση με 84 χώρες

Στο κυνήγι του «μαύρου χρήματος» η εφορία - Online διασύνδεση με 84 χώρες

Οι ελληνικές φορολογικές αρχές εντάσσονται στο Σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών

Στο Σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών εντάσσονται οι ελληνικές φορολογικές αρχές, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με τις αντίστοιχες φορολογικές αρχές 84 χωρών.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», στόχος είναι να αποκαλυφθεί το «μαύρο χρήμα» το οποίο κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους ή αποτελεί προϊόν φορολογικής κλοπής.

Το Σύστημα θα ενεργοποιηθεί σταδιακά κατά τη διετία 2017 - 2018 και μέσω αυτής της πλατφόρμας θα «πέσουν τα σύνορα» του τραπεζικού απορρήτου 84 χωρών, οι οποίες έχουν υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με τον ΟΟΣΑ.

Μέσω αυτής της συνεργασίας θα αρχίσει να κλείνει ο ελεγκτικός κλοιός για όσους Έλληνες έχουν μεταφέρει, σαφώς παράνομα, κεφάλαια σε φορολογικούς παραδείσους όπως Ανδόρα, Νήσοι Κέιμαν, Λιχτενστάιν αλλά και Λουξεμβούργο.

Σημειώνεται ότι έχει, ήδη, ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κλπ σε 54 χώρες του κόσμου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις