Εξετάζουν νέες κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι



Υπ 'ατμόν είναι οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, οι οποίοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί στις 30 Οκτωβρίου, (12 το μεσημέρι), στη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης που οργανώνει στη Νίκαια Λάρισας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και με σημερινή ανακοίνωση, απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε όλους να δώσουν δυναμικό παρόν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε τη διεύρυνσή της με όλες τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σήμερα, έχουν λειτουργία και δράση, αλλά και με εκείνες που θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα, σε επίπεδο Νομού ή ευρύτερης περιοχής και επιθυμούν την ένταξή τους.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή των Μπλόκων γνωστοποιεί με την ανακοίνωσή της, ότι συμμετέχει στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις πρωτεύουσες των Νομών την 17η Οκτωβρίου, από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα που ανήκουν στην δύναμη του ΠΑΜΕ και που στήριξαν πολύμορφα τον αγώνα των αγροτών κατά τη διάρκεια των μπλόκων.

Αναφορικά με τους λόγους που αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς εξετάζουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να παραμερίσουν τις δουλειές τους και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα εξής, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν: Τα νέα χαράτσια που ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά, όπως το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, που είναι διπλό χαράτσι για τους αγρότες και εντάσσεται στην πορεία ιδιωτικοποίησης των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της Ε.Ε, η νέα μεγάλη αύξηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια, ύψους 600 εκατ. ευρώ, η μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αγρότες αναγκάζονται να καλλιεργούν, καθώς δεν τους φτάνει η σύνταξη του ΟΓΑ, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τα «κόκκινα δάνεια» και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ.

Για την ενημέρωση και ανάδειξη των αιτημάτων και προβλημάτων, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, ξεκινά, ανά περιοχή, συνεδριάσεις, συσκέψεις, περιοδείες και «αγωνιστικές παρεμβάσεις με στόχο την μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις