Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Χαρδούβελης: Ο Βαρουφάκης κόστισε στη χώρα περί τα 40 δισ.

Χαρδούβελης: Ο Βαρουφάκης κόστισε στη χώρα περί τα 40 δισ.

«Δεν μπορεί ένας υπουργός οποιασδήποτε χώρας να έρχεται και να λέει στην ΕΚΤ ότι έχει δανείσει χρήμα στις τράπεζες της χώρας του, αλλά, επειδή αυτή χρεοκοπεί, δεν πρόκειται να πληρώσει»

Στο πλευρό του Γιάννη Στουρνάρα τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αναφορικά με τις καταγγελίες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έβλαψε τη χώρα, λέγοντας στον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι είναι «ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας».

«Δεν μπορεί ένας υπουργός οποιασδήποτε χώρας να έρχεται και να λέει στην ΕΚΤ ότι έχει δανείσει χρήμα στις τράπεζες της χώρας του, αλλά, επειδή αυτή χρεοκοπεί, δεν πρόκειται να πληρώσει. Η ΕΚΤ ήταν επόμενο να αντιδράσει, όπως και αντέδρασε» δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως η τακτική Βαρουφάκη «έχει κοστίσει στη χώρα περί τα 40 δισ. ευρώ».

«Ο κ. Στουρνάρας απηχούσε την άποψη της ΕΚΤ, η οποία είναι ένας θεσμός που δεν μπορεί να δώσει δανεικά σε μια πτωχευμένη χώρα. Για να δώσει χρήμα ζητάει collaterals, δηλαδή εγγυήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!