Συνεχίζεται η «κατρακύλα» για τα ενοίκια - Περαιτέρω πτώση της τάξης του 3,3%

Συνεχίζεται η «κατρακύλα» για τα ενοίκια - Περαιτέρω πτώση της τάξης του 3,3%

Περαιτέρω πτώση της τάξης του 3,3% κατέγραψαν το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου οι τιμές στις ενοικιάσεις κατοικιών πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η μείωση έχει εμφανίσει τάση επιβράδυνσης από πέρυσι, που συνεχίζεται και κατά τη φετινή χρονιά.

Ως χειρότερη χρονιά για την πορεία των ενοικίων αναδεικνύεται το 2014, με πτώση 7,7% σε ετήσια βάση, ενώ το 2013 ήταν η δεύτερη χειρότερη χρονιά με ετήσια πτώση 6,8%.

Η επιβράδυνση της μείωσης ξεκίνησε το 2015, όταν η υποχώρηση των τιμών ενοικίων ήταν στο 4,4%.

Η πτώση στα ενοίκια ξεκίνησε από το 2012 (ή και το 2011 για τα μεγάλα αστικά κέντρα) και ο μέσος ετήσιος ρυθμός της πτώσης διαμορφώνεται στο 4,8%.

Η τάση επιβράδυνσης οφείλεται κατά κύριο λόγο, στις μισθώσεις ακινήτων από επισκέπτες από το εξωτερικό μέσω των υπηρεσιών γνωστών διαδικτυακών εταιρειών, όπως η Airbnb, καθώς η απορρόφηση σημαντικού αριθμού ακινήτων έχει παράσχει στήριξη στις τιμές ενοικίασης και γενικά στην αγορά κατοικίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις