Εφθασε η D-Day για τον Μαρινόπουλο

Εφθασε η D-Day για τον Μαρινόπουλο

Σε λίγα 24ωρα από τώρα κρίνεται η τύχη του Μαρινόπουλου, οπότε και αναμένεται η «ετυμηγορία» των πιστωτών της πολύπαθης αλυσίδας στη συμφωνία εξυγίανσης, βασικά σημεία της οποίας τους κοινοποιήθηκαν πριν από μερικές μέρες με πρωτοβουλία του Σκλαβενίτη.
Παρότι πηγές με γνώση της υπόθεσης προεξοφλούν ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει το αναγκαίο ποσοστό που χρειάζεται για να εγκριθεί η συμφωνία διάσωσης από το δικαστήριο, και το οποίο ανέρχεται σε τουλάχιστον 60%, εντούτοις δεν παύει να υπάρχει έντονη αγωνία σε εργαζόμενους και προμηθευτές για την τελική έκβαση, αφού τα περιθώρια είναι ασφυκτικά. Η αισιοδοξία πηγάζει από το γεγονός πως πάνω από το 53% των πιστωτών έχει συναινέσει ήδη στο σχέδιο, αποδεχόμενο το «κούρεμα» στις απαιτήσεις τους αλλά και στις επίσημες τοποθετήσεις κορυφαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της διάσωσης παρά τη ζημιά που θα υποστούν.
Οι προμηθευτές, όπως αναφέρεται στην επιστολή που έλαβαν στις 21 Σεπτεμβρίου από το σύμβουλο της διαδικασίας, την PwC, θα πρέπει να έχουν απαντήσει μέχρι τη Δευτερά 26 Σεπτεμβρίου, ώστε να οριστικοποιηθεί η τελική συμφωνία μέσα στις επόμενες δύο ημέρες και να υποβληθεί προς έγκριση στο δικαστήριο στις 30 Σεπτεμβρίου.
Το σχέδιο
Το σχέδιο που καλούνται να εγκρίνουν οι πιστωτές περιλαμβάνει «κούρεμα» 50% στις απαιτήσεις όλων των προμηθευτών, καθώς δεν γίνεται κάποια διάκριση για όσους έχουν απαιτήσεις κάτω από 100.000 ευρώ, ρύθμιση και διακανονισμός των οφειλών του πολύπαθου ομίλου προς τους ασφαλιστικούς φορείς και το ελληνικό δημόσιο αλλά και γενναία ένεση ρευστότητας στο νέο σχήμα, το οποίο θα λάβει 362 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες με εγγύση του Σκλαβενίτη και επιπλέον 125 εκατ. ευρώ από τον ίδιο τον Σκλαβενίτη, προκειμένου να εξοφληθουν οι προμηθευτές.
Επιπρόσθετα, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα εκταμιευθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της αλυσίδας, ενώ θα γίνει και αναδιάρθρωση των τραπεζικών δανείων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι όροι που θα προβλέπει η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί πριν τις 14 Φεβρουαρίου 2017, διαφορετικά η συμφωνία ακυρώνεται, θα ισχύσουν για το σύνολο των πιστωτών ανεξαρτήτως της συναίνεσής τους ή μη στη συμφωνία.
Ανεφοδιασμός
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια ανεφοδιασμού περίπου 30 σημείων του Μαρινόπουλου που θεωρούνται νευραλγικής σημασίας, «ώστε να μην απονευρωθούν τελείως και χάσουν ό,τι πελατεία τους έχει απομείνει». Η τροφοδοσία των σημείων αυτών, θεωρείται κομβικής σημασίας, προκειμένου να πετύχει το εγχείρημα και να αρχίσουν σταδιακά να επιστρέφουν οι καταναλωτές στα σημεία της αλυσίδας.Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σκλαβενίτης, ο οποίος με άλλη επιστολή του ζητά από συγκεκριμένους προμηθευτές να αρχίσουν τον ανεφοδιασμό των συγκεκριμένων σημείων, τιμολογώντας τα εμπορεύματα στο όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις