Θησαυρός που σύμφωνα με τους χάρτες αναζητείται σε μια τεράστια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας, το Τέροβο και φτάνει ως την τοποθεσία ''Γαλαρόκαμπος'' στο Χαλίκι Τρικάλων
Στην Ήπειρο υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με τις έρευνες για ανεύρεση θησαυρών, είτε Τούρκικους είτε αγγλικές λίρες από την εποχή της αντίστασης και του εμφυλίου πολέμου.
Φυσικά η οικονομική κρίση έπαιξε το ρόλο της και πολλαπλασίασε τους κυνηγούς θησαυρών, οι οποίοι στρέφουν τις ελπίδες τους για πλουτισμό στις... θαμμένες λίρες, μεταδίδει το epirus-tv-news.gr .
Την ελπίδα αυτή αλλά και το πάθος εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι και έτσι τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στα Ιωάννινα και τη Θεσπρωτία, άνθρωποι από την Κομοτηνή και τη Βέροια ψάχνοντας θύματα για να τους πουλήσουν χάρτες που οι περισσότεροι είναι αποτυπωμένοι σε δέρματα ζώων, μόνο και μόνο για να πιστέψει ο χρυσοθήρας ότι πρόκειται για αυθεντικούς.
Στο εύλογο ερώτημα ''γιατί δεν ψάχνετε εσείς τα λεφτά, μιας και έχετε και τον χάρτη" η απάντηση είναι στερεότυπη: ''ο χάρτης ανήκει σε ανάπηρο πολέμου ο οποίος δεν μπορεί να ψάξει λόγω ηλικίας αλλά και οι απόγονοί του είτε δεν ξέρουν την περιοχή και φοβούνται,είτε πιστεύουν πως τα λεφτά είναι "στοιχειωμένα" ποντάροντας στις δεισιδαιμονίες που διακατέχουν τους χρυσοθήρες.
Οι πλαστοί χάρτες αναφέρονται κυρίως στον θησαυρό του Καραπιπέρη,(ψευδώνυμο καπετάνιου στον αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών και μετέπειτα του εμφυλίου), θησαυρός που σύμφωνα με τους χάρτες αναζητείται σε μια τεράστια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας, το Τέροβο και φτάνει ως την τοποθεσία ''Γαλαρόκαμπος'' στο Χαλίκι Τρικάλων.
Απεικονίζουν ένα τρίτοξο γεφύρι που η μια του άκρη ξεκινά από βράχο, στη βάση του οποίου υπάρχουν τα χρυσά νομίσματα.Οι πωλητές των χαρτών ζητούν από τους χρυσοθήρες ποσά που ξεκινούν από 1000 και φτάνουν τα 10.000 ευρώ. Υπάρχουν όμως και οι επαγγελματίες πλαστογράφοι χαρτών οι οποίοι αφού εντοπίσουν τον ενδιαφερόμενο χρυσοθήρα κάνουν το εξής κόλπο σε διάστημα ενός μήνα:
Κρύβουν κάπου 2 λίρες σημερινής αξίας 500 ευρώ και πουλάνε έναντι 500 ευρώ τον πλαστό χάρτη.Όταν ο χρυσοθήρας βρίσκει τις λίρες αρχίζει να αποκτά εμπιστοσύνη προς τον πωλητή.
Αυτό επαναλαμβάνεται με νέο χάρτη, σε νέα περιοχή όπου κρύβουν λίρες αξίας 10.000 ευρώ και πωλούν τον αντίστοιχο χάρτη έναντι του ίδιου ποσού. Ο χρυσοθήρας απόλυτα σίγουρος ότι οι χάρτες είναι αξιόπιστοι, αγοράζει με ευκολία νέο χάρτη που κοστίζει από 50 έως και 100.000 ευρώ, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα βρει το θησαυρό.
Αυτή τη φορά όμως ο θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακες,ενώ οι πωλητές των χαρτών εξαφανίζονται.
Οι νέοι χάρτες θησαυρών που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό στα Γιάννινα αφορούν στα... νομισματοκοπεία του Πύρρου και της Σουλιώτικης Συμπολιτείας. Αυτοί πωλούνται έως και 10.000 ευρώ ενώ η πελατεία είναι μεγάλη!
Φαίνεται πως η καθαρή σκέψη λείπει από πολλούς χρυσοθήρες τη στιγμή που έχουν επενδύσει το μέλλον τους στην ανεύρεση θησαυρών με αποτέλεσμα να πέφτουν εύκολα θύματα των επιτήδειων.
Πηγή: epirus-tv-news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!