Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μοσκοβισί: Μέρος της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ θα πάει στην αποπληρωμή των συντάξεων

Μοσκοβισί: Μέρος της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ θα πάει στην αποπληρωμή των συντάξεων

Τόσο για την κάλυψη των καθυστερούμενων πληρωμών όσο και για την χρηματοδότηση των νέων συντάξεων

Απαντήσεις για την κάλυψη των καθυστερούμενων πληρωμών των συντάξεων, αλλά και για την χρηματοδότηση των νέων, έδωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί. 

Όπως ξεκαθάρισε ο κοινοτικός Επίτροπος, γι' αυτές θα δοθεί μέρος της δόσης των 10,3 δισ., που έχει εγκριθεί -αλλά δεν έχει εκταμιευθεί στο σύνολό της, καθώς εκκρεμούν 2,8 δισ. ευρώ- για την Ελλάδα.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί επισήμανε χαρακτηριστικά στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκο Χουντή, πως «η Επιτροπή είναι ενήμερη για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων». Προσέθεσε, δε, ότι «τα προβλήματα αυτά εξετάστηκαν επισταμένως», ενώ ξεκαθάρισε πως το ζήτημα «αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές».

Να σημειωθεί πως, όπως έχει γίνει γνωστό, η επιτάχυνση της πληρωμής των συντάξεων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξασφάλιση της οικονομικής κατάστασης των Ταμείων.

Κατά την ερώτησή του, ο Νίκος Χούντης διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων: «Τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αποδίδονται οι συντάξεις εντός των νομοθετημένων ορίων, δεδομένου ότι με τον νόμο 3996/2011, ο οποίος υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, θεσπίζεται η υποχρέωση για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης, να εκδίδουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης εντός προθεσμίας τριών μηνών».



«Μέρος της πρόσφατα εγκριθείσας δόσης για την Ελλάδα, ύψους 10,3 δισ., θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση κάλυψη των καθυστερούμενων πληρωμών των συντάξεων και για τη χρηματοδότηση της καταβολής των νέων συντάξεων», επεσήμανε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, στον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Νίκο Χουντή.



Αυτή η τοποθέτηση απαντούσε στην ερώτηση του κ. Χουντή για το «τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αποδίδονται οι συντάξεις εντός των νομοθετημένων ορίων», δεδομένου ότι με τον νόμο 3996/2011, ο οποίος υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, «θεσπίζεται η υποχρέωση για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης, να εκδίδουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης εντός προθεσμίας τριών μηνών».



Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι «η Επιτροπή είναι ενήμερη για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συντάξεων», «τα προβλήματα αυτά εξετάστηκαν επισταμένως» και «αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές», επισημαίνοντας γενικά ότι η επιτάχυνση της πληρωμής των συντάξεων εξαρτάται από την εξασφάλιση τέτοιας οικονομικής κατάστασης στα ταμεία, που να μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και από τη συγχώνευση των ταμείων σε ένα ενιαίο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!