Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

To... οικολογικό εργοστάσιο της Ford

To... οικολογικό εργοστάσιο της Ford

Το πόσο «πράσινη» είναι μία αυτοκινητοβιομηχανία δεν φαίνεται μόνο από τις εκπομπές ρύπων των κινητήρων της.

Εξαρτάται και από το πόσο μικρό «αποτύπωμα» έχουν τα εργοστάσιά της στο περιβάλλον. Η γραμμή παραγωγής κινητήρων της Ford στο Ντάγκεναμ της Αγγλίας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο εκσυγχρονισμός στη διαδικασία λειτουργίας των εργοστασίων της έχει ως στόχο να περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων του θερμοκηπίου ανά όχημα κατά 30% την περίοδο 2010-2025. Παράλληλα έχει ήδη επιτευχθεί μείωση στην κατανάλωση νερού κατά επίσης 30%, ανάμεσα στο 2009 και το 2015.

Ειδικότερα στο Ντάγκεναμ, η γραμμή παραγωγής των νέων οικολογικών κινητήρων diesel EcoBlue υπολογίζεται ότι θα περιορίσει στο μισό την κατανάλωση ενέργειας και νερού. Το νερό που θα εξοικονομηθεί σε ετήσια βάση θα φθάνει για να γεμίσει επτά πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, ενώ η ενέργεια θα αρκεί για να ηλεκτροδοτήσει 350.000 νοικοκυριά για μία εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!