Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Κατρούγκαλος: Ο ευρωπαϊκός δρόμος στα εργασιακά είναι ο δικός μας και όχι του ΔΝΤ

Κατρούγκαλος: Ο ευρωπαϊκός δρόμος στα εργασιακά είναι ο δικός μας και όχι του ΔΝΤ

«Έχουμε μπει σε μια φάση που δείχνει ότι η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, και το πραγματικό στοίχημα είναι η ανάπτυξη αυτή να είναι δίκαιη για όλους», τονίζει ο υπουργός

«Υπάρχει ένας ευρωπαϊκός δρόμος για τα εργασιακά και αυτός είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς, και όχι ο δρόμος που προτείνει τοΔΝΤ», αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Έχουμε μπει σε μια φάση που δείχνει ότι η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, και το πραγματικό στοίχημα είναι η ανάπτυξη αυτή να είναι δίκαιη για όλους», τονίζει ο υπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα εργασιακά η ελληνική στάση δεν θα είναι αμυντική, αλλά «θετική και επιθετική, προκειμένου να αναστραφεί η γενικευμένη απορρύθμιση που ισχύει σήμερα στην εγχώρια αγορά εργασίας».

Ο κ. Κατρούγκαλος εκφράζει την άποψη ότι η παρακράτηση υπέρ υγείας από τις συντάξεις, ύψους 6%, θα βοηθήσει «τους πολλούς», καθώς όσοι παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη θα δουν, σύμφωνα με τον υπουργό, αυξήσεις με την εφαρμογή του μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!