Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Στο «μικροσκόπιο» τα κινητά τηλέφωνα Σακκά και Σεϊσίδη


Τα «μυστικά» των κινητών τηλεφώνων των Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη προσπαθούν να ξεκλειδώσουν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ, μετά από τη σύλληψη των δύο καταζητούμενων στη Σπάρτη.

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι κλήσεις, οι επαφές και τα μηνύματα των Σακκά και Σεϊσίδη μπορεί να τους οδηγήσουν σε κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή, όπου δεν αποκλείεται να κρύβεται και η καταζητούμενη Πώλα Ρούπα.

Το Mega μεταδίδει ότι η αντιτρομοκρατική διερευνά και πιθανή σχέση του Μ. Σεϊσίδη με τους ληστές του Διστόμου, δηλαδή τους Ν. Μαζιώτη και Πετρακάκη.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το αργά το απόγευμα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Όπως έγινε γνωστό, οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης αναμένεται να δικαστούν σήμερα για κλοπή, πλαστογραφία, αντίσταση κατά της αρχής, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και παραβάσεων του ΚΟΚ.

Ο συνήγορος του Μ. Σεϊσίδη Κώστας Παπαδάκης δήλωσε ότι στην αντιτρομοκρατική μετέβη ιατροδικαστής για να εξετάσει τον κατηγορούμενο, που κατήγγειλε ότι υπέστη ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.

Ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», είχε παραβιάσει τον Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ενώ ο Μάριος Σεϊσίδης αναζητείτο από την αστυνομία εδώ και εννέα χρόνια.

Σημειώνεται, ότι ο Μ. Σεϊσίδης είχε επικηρυχθεί το 2009, μαζί με τον αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι έχουν συλληφθεί ως μέλη των «ληστών με τα μαύρα».

Το ιστορικό της σύλληψης

Η σύλληψη του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη έγινε νωρίς χθες το απόγευμα, στη Σπάρτη, από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Η σύλληψη των δύο αντρών έγινε χτες το απόγευμα τυχαία, όταν άντρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τους θεώρησαν ύποπτους και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο.

Τότε ο οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε άγρια καταδίωξη στους δρόμους της Σπάρτης.

Κάποια στιγμή, οι Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας.

Λίγο αργότερα, όμως, συνελήφθησαν μέσα σε ένα γκαράζ.

Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν να πουν ποιοι είναι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μετά από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, απάντησαν ότι δεν είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Στη συνέχεια κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα, το οποίο τούς ταυτοποίησε.

Όπως προέκυψε, σε βάρος του 32χρονου Σακκά εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Σε βάρος του 35χρονου Σεϊσίδη εκκρεμούσαν αποφάσεις για τα αδικήματα της απόπειρας παράνομης βίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ μέχρι στιγμής τους έχουν αποδοθεί επιπλέον κατηγορίες για κλοπή, αντίσταση, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!