Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Φυλακή με σχολικό λεωφορείο

Κρατούμενες με τα παιδιά τους υποδέχονται τον Ν. Παρασκευόπουλο.

Στις φυλακές δεν θα μπαίνουν πλέον μόνο κλούβες αλλά και σχολικά λεωφορεία!

Στη φυλακή γυναικών στον Ελεώνα Θηβών το σχολικό λεωφορείο θα περνά στο εξής καθημερινά για να μεταφέρει σε κοντινό παιδικό σταθμό τα παιδιά των κρατούμενων μητέρων, που μεγαλώνουν και αυτά έγκλειστα, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του μαζί με τα παιδιά της ευρύτερης κοινότητας.

Το σχολικό παρέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, στη γυναικεία φυλακή, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτ. Φυτράκη, με στόχο να συνεχιστεί η προσπάθεια για ένα πια ανθρώπινο πρόσωπο στις φυλακές, αλλά και το πρόγραμμα που ξεκίνησε την περσινή σχολική χρονιά στον παιδικό σταθμό του Αγ. Θωμά στον Δήμο Τανάγρας, ώστε να διατηρήσουν τα παιδιά τη σχέση τους με την ανοικτή κοινωνία για όσο διάστημα οι κρατούμενες μητέρες τους ασκούν το δικαίωμά τους να τα έχουν μαζί τους.

Εγκαίνια
Παράλληλα στον Ελεώνα εγκαινιάστηκε ο τρίτος κατά σειρά ειδικά διαμορφωμένος χώρος παιδικού επισκεπτηρίου, για να μπορούν τα παιδιά να έρχονται σε επικοινωνία με τη μητέρα ή τον πατέρα τους σε ένα παιδικό δωμάτιο, με την ελπίδα ότι έτσι θα βελτιωθούν οι δείκτες ψυχοκοινωνικής ανάπτυξής τους, θα ενισχυθούν οι οικογενειακοί δεσμοί, θα μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες του εγκλεισμού και οι πιθανότητες υποτροπής, στη λογική της ομαλής κοινωνικής επενένταξης των κρατουμένων.

Για τη διακόσμηση του νέου παδικού δωματίου-επισκεπτηρίου ο υπουργός απένειμε έπαθλο και χρηματικό βραβείο σε κρατούμενη, γνωστοποιώντας ότι παράλληλα προετοιμάζεται και χώρος βρεφονηπιακού σταθμού, όπου θα μπορούν να απασχολούνται τα παιδιά των κρατουμένων, ηλικίας έως 2 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!