Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Μίχαλος: Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά

Μίχαλος: Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά

«Το 52% των εσόδων των επιχειρήσεων πηγαίνουν στο κομμάτι της φορολόγησης και δυστυχώς τα μέτρα που προωθήθηκαν και προωθούνται επέφεραν και θα συνεχίσουν να επιφέρουν νέες μεγάλες επιβαρύνσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Ελισάβετ Σαλαμάρα.

«Όπως για παράδειγμα έχουμε την αύξηση κατά 50% του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων, που διαμορφώνεται πλέον στο 15%, από το 10% που ίσχυε μέχρι πρότινος», τόνισε ο κ.Μίχαλος και πρόσθεσε: «Έχουμε την αύξηση του ΦΠΑ από 23% στο 24% και βεβαίως στο κομμάτι αυτό, σε ότι αφορά το ΦΠΑ, εγώ θεωρώ ότι θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά, καθώς θα επιφέρει και αυξήσεις τιμών, τόσο σε προϊόντα, όσο και σε υπηρεσίες, ακόμη και των καθημερινών αναγκών του ελληνικού κοινού, σε μία περίοδο κατακόρυφης πτώσης της αγοραστικής κίνησης».

«Άρα, βλέπουμε ότι τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ.Μίχαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!