Video: Αυτόματος πιλότος και εκτός δρόμου

Video: Αυτόματος πιλότος και εκτός δρόμου

Μέσα στα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερα μοντέλα θα εφοδιάζονται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Τα ηλεκτρονικά συστήματα θα υποκαθιστούν τον οδηγό όχι μόνο στους αυτοκινητόδρομους και το αστικό περιβάλλον, αλλά και εκτός δρόμου, σύμφωνα με τη Jaguar Land Rover. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει το όραμά της για αυτόνομη οδήγηση σε κάθε έδαφος.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Σε αντίθεση βέβαια με την πόλη, όπου υπάρχουν άνθρωποι, ποδήλατα, αλλά και τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όπου κινούνται οχήματα κάθε μεγέθους με υψηλές ταχύτητες, οι κίνδυνοι στο off road είναι διαφορετικοί. Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε εδάφους (λάσπη, υδάτινο κώλυμα, βράχοι κλπ) πέντε μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και θα διαμορφώνει ανάλογα την ταχύτητα διέλευσης και τη ρύθμιση της ανάρτησης, για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Παράλληλα τα αυτόνομα οχήματα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και θα μεταδίδουν άμεσα πληροφορίες, το ένα στο άλλο. Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, δύο SUV «επικοινωνούν» ασύρματα, προειδοποιώντας για επικίνδυνα σημεία στο ανώμαλο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις