Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η νομαδική φυλή Raute που ζει πρωτόγονα βαθιά στα δάση του Νεπάλ

Η νομαδική φυλή Raute που ζει πρωτόγονα βαθιά στα δάση του Νεπάλ

Κυνηγοί και τροφοσυλλέκτες ήταν οι άνθρωποι χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που ακόμα δεν είχε αναπτυχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία.
Αλλά βαθιά στα απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα δάση του Νεπάλ, η νομάδες της φυλής Raute ζει ακόμα όπως τότε, τρώγοντας άγρια ζώα- κυρίως μαϊμούδες-και μαζεύοντας καρπούς.
Τις παρακάτω φωτογραφίες έχει βγάλει ο φωτογράφος Andrew Newey στην περιοχή Surkhet του ανατολικού Νεπάλ και καταγράφουν τη δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων της φυλής.
Όλοι συνεισφέρουν στη ζωή της κοινότητας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, άλλοι κόβοντας δέντρα κι άλλοι ξεχωρίζοντας τους καρπούς.
Αποτελούμενη πλέον με λιγότερα από 150 μέλη, η φυλή Raute απειλείται πραγματικά με εξαφάνιση.
Nepal1Nepal2Nepal3Nepal4Nepal5Nepal6Nepal7Nepal8Nepal9Nepal10Nepal11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!