Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Κυνηγητό ανεμοστρόβιλων με Jaguar XF AWD! (vid)

Κυνηγητό ανεμοστρόβιλων με Jaguar XF AWD! (vid)

O κυνηγός καταιγίδων “Tornado” Tim Baker ζει στην Αμερική κυνηγώντας ανεμοστρόβιλους, θύελλες και καταιγίδες. Ο ρόλος του, είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει στην πρόβλεψη ανεμοστρόβιλων και να σώσει ζωές.

Επιμέλεια: Αριάδνη Γερασιμίδου (aria@newsauto.gr)

Οδηγώντας μια τετρακίνητη Jaguar XF, καταφέρνει να συλλέγει τα ζωτικής σημασίας στοιχεία που χρειάζεται κυνηγώντας κυριολεκτικά την καταιγίδα σε ασφάλτινους και χωμάτινους δρόμους, σε αναζήτηση ενός ανεμοστρόβιλου.

Το κυνηγητό αυτό, καλύπτει συνήθως 2.000 μίλια σε αυτοκινητοδρόμους αλλά και αγροτικούς δρόμους μέσα από επτά πολιτείες των ΗΠΑ. Ο οδηγός μέσα σε αυτή τη διαδρομή έρχεται αντιμέτωπος με κόκκους από χαλάζι που το μέγεθος τους φτάνει μια μπάλα του μπέιζμπολ, με ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες.

Κατά τη διάρκεια αυτή της “καταδίωξης”, ο “κυνηγός” Tim Baker συλλέγει στοιχεία τα οποία μέσω του σύγχρονου συστήματος του αυτοκινήτου, μεταφέρονται μέσω διαδικτύου στους επιστήμονες με σκοπό να προειδοποιήσουν φορείς και το ευρύ κοινό.

Με τους δρόμους μπλοκαρισμένους, το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου πρέπει να είναι ιδιαίτερα γρήγορο, με 3D και δορυφορική χαρτογράφηση, ώστε να βρίσκει πάντα έναν ασφαλή τρόπο να καταγράψει τα στοιχεία που χρειάζεται γύρω από τον ανεμοστρόβιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!