Τέλος η Frontex - Δημιουργείται ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής


Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησε σήμερα το θέμα της πλήρους αναθεώρησης της εντολής του FRONTEX και της μετονομασίας του σε Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG).

Στόχος της αλλαγής αυτής είναι η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Η συζήτηση έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Αναγνωρίζουμε στην πράξη ότι τα ευρωπαϊκά εξωτερικά μας σύνορα είναι κοινά ευρωπαϊκά σύνορα, για τα οποία όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Προβλέπουμε για τον νέο Οργανισμό μια ενισχυμένη νομική βάση και αυξάνουμε τους πόρους, ώστε να δρα πιο αποτελεσματικά, ιδιαίτερα όταν κινδυνεύει η λειτουργία του χώρου Σένγκεν», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και κάλεσε τους ευρωβουλευτές να ψηφίσουν αύριο σε πρώτη ανάγνωση την πρόταση κανονισμού, ώστε να επιταχυνθεί και η διαδικασία τελικής έγκρισης από το Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις