Βίντεο: Έδιωξαν τους αντιεξουσιαστές και κατεδάφισαν το πρώην ορφανοτροφείο στην Τούμπα

Βίντεο: Έδιωξαν τους αντιεξουσιαστές και κατεδάφισαν το πρώην ορφανοτροφείο στην Τούμπα

Το πρώην ορφανοτροφείο ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και το τελευταίο διάστημα βρισκόταν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές

Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην περιοχή της Τούμπας στην Θεσσαλονίκη.

Το πρώην ορφανοτροφείο ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και το τελευταίο διάστημα βρισκόταν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, ενώ σε αυτό έμεναν και κάποιοι πρόσφυγες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης με τα μηχανήματα και τις μπουλντόζες να μπαίνουν στον αύλειο χώρο του κτιρίου, σχεδόν αμέσως μετά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέσα στο κτίριο υπήρχαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και άλλος εξοπλισμός, που πριν ξεκινήσει η επιχείρηση κατεδάφισης, απομακρύνθηκαν και εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν με φορτηγά, πιθανότητα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr

Οι 74 συλληφθέντες κατά τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη (στο πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στο «Μανδαλίδειο Μέγαρο» στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης και σε ένα 8όροφο κτίριο, επί της οδού Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης) που τελούσαν υπό κατάληψη οδηγούνται τώρα στον εισαγγελέα οδηγούνται, κατά ομάδες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα τρία κτίρια προσήχθησαν αρχικά 107 άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστούν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις