Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Από σιδηροδρομικός γίνεται… δημοτικός ο σταθμός στην Κοζάνη

Από σιδηροδρομικός γίνεται… δημοτικός ο σταθμός στην Κοζάνη

Στον δήμο Κοζάνης παραχωρείται η έκταση του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, ύστερα από συμφωνία συνεργασίας του δήμου με τη διοίκηση του ΟΣΕ και την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη προβλέπει ότι ο επιβατικός σταθμός παραμένει στην υφιστάμενη θέση ενώ οι εγκαταστάσεις του εμπορευματικού σταθμού μεταφέρονται σε νέα θέση στα Κοίλα Κοζάνης. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις πέριξ του σταθμού, καθώς και οι γύρω χώροι, θα αναμορφωθούν και θα γίνουν τόποι πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Ακόμη, σύμφωνα με τα σχέδια του δήμου, προβλέπεται η δημιουργία Κλειστής Αγοράς και Στεγασμένης Δημοτικής λαϊκής αγοράς και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων. Οι υπάρχοντες χώροι πράσινου πέριξ του σιδηροδρομικού σταθμού προβλέπεται να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν ως χώροι αναψυχής για τους πολίτες του δήμου.

Το Προσύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης και η διοίκηση της ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, και της γγ Πέτης Πέρκα. Ο δήμος Κοζάνης, τους επόμενους μήνες, θα καταθέσει την πρότασή του στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο Επιχειρησιακού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!