Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Οι ΗΠΑ «επιστρατεύουν»... έντομα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Οι ΗΠΑ «επιστρατεύουν»... έντομα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Ομάδα επιστημόνων δημιούργησε ειδικούς αισθητήρες, τους οποίους μεταφέρουν «εκπαιδευμένες» ακρίδες, εντοπίζοντας βόμβες

Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ή κατασκοπευτικής σειράς, υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ. Αποτελεί πραγματικότητα και πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει χρηματοδοτηθεί επισήμως και το οποίο, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιστήμονα, είναι έτοιμο να υλοποιηθεί.

Το γκρουπ των επιστημόνων του Πανεπιστημίου τους Ουάσιγκτον, Σεντ Λούις, δουλεύουν για την τελειοποίηση ενός συστήματος παραγωγής θερμότητας μέσω ινών μεταξιού, το οποίο τοποθετείται στα φτερά των εντόμων και τα μετατρέπουν σε «ανιχνευτές» εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι επιστήμονες θα συνδέουν ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο του εντόμου, πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο να τα καθοδηγούν και βεβαίως, να λαμβάνουν το σήμα όταν εντοπίζεται ένα «ύποπτο» αντικείμενο. Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον Μπαρανινταράν Ραμάν, έλαβε το ποσό των 750.000 δολαρίων από το Γραφείο Ειδικών Ερευνών του αμερικανικού Ναυτικού, προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνά του, όπως και έγινε.

«Οι ακρίδες διαθέτουν έναν σημαντικό αριθμό πλεονεκτημάτων. Μπορούν να πετάξουν κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, δεν εντοπίζονται και δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά. Παράλληλα, μπορούν να διαφύγουν πολύ πιο γρήγορα, σε σχέση με άλλα ζώα και φυσικά, τον άνθρωπο», δήλωσε ο επικεφαλής του γκρουπ.

Η εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας ενδέχεται να αφορά υποθέσεις κατασκοπίας, μεταφέροντας στην πραγματική ζωή, ακόμη και τα πιο προχωρημένα σενάρια του Χόλιγουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!