Τα τέσσερα μέτρα ανακούφισης για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Τα τέσσερα μέτρα ανακούφισης για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τα αντισταθμιστικά μέτρα ανακούφισης για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ.

Ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε χθες ότι θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα ακολουθηθούν, αλλά και που θα βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι πόροι θα προέρχονται από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως είχε αποκαλύψει το «Enikonomia», η έκπτωση σε τιμολόγια των ΔΕΚΟ δεν θα μπορούσε να υιοθετηθεί, καθώς ήδη οι χαμηλοσυνταξιούχοι βρίσκονται στα κοινωνικά τιμολόγια.

Η κυβέρνηση λοιπόν θα εξετάσει το ενδεχόμενο όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ να έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα, από το 10% που ισχύει σήμερα, έναντι του 25% που καταβάλλουν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι.

Ακόμη προκειμένου να αυξηθεί το εισόδημα των 140.000 συνταξιούχων που έχασαν το επίδομα, εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης ή και μηδενισμού των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Επίσης στο τραπέζι έχουν κατατεθεί προτάσεις όπως η χορήγηση προπληρωμένης κάρτας για αγορές, κυρίως τροφίμων ή και άλλων αγαθών.

Μια άλλη εναλλακτική πρόταση ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων θα ήταν η αποπληρωμή μέρους ή ολόκληρου του ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις