ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη σύνδεση της Αλ Κάιντα με τη Σαουδική Αραβία

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για τη σύνδεση της Αλ Κάιντα με τη Σαουδική Αραβία

Η αμερικανική κυβέρνηση έβγαλε στο «φως» 28 σελίδες της έκθεσης από την έρευνα για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, από την οποία δεν αποδείχθηκε η διασύνδεση της αραβικής κυβέρνησης με την ομάδα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ποιες είναι οι διασυνδέσεις των μεγάλων μουσουλμανικών τρομοκρατικών οργανώσεων; Από ποιους παράγοντες χρηματοδοτούνται και ποιοι τους καλύπτουν; Υπάρχουν στο παρασκήνιο κυβερνήσεις κρατών; Ορισμένα από τα παραπάνω ερωτήματα και πολλά ακόμα, βρίσκουν απάντηση στις 28 σελίδες από την απόρρητη έκθεση της έρευνας που διεξήγαγαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για την επίθεση της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται από τις απόρρητες σελίδες που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η αμερικανική κυβέρνηση, δεν προέκυψε σύνδεση της Αλ Κάιντα με τη Σαουδική Αραβία. Μετά το θάνατο του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης, Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένα κομμάτι της Αλ Κάιντα μετατράπηκε στον αρχικό πυρήνα του ISIS, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ως βάση τα τεράστια χρηματικά κεφάλαια που διέθετε η ισλαμική ομάδα.

Όπως αναφέρεται στη μέχρι πρότινος απόρρητη έκθεση, στη Σαουδική Αραβία γνώριζαν το σχέδιο και τους σκοπούς της ομάδας των καμικάζι που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ, εκείνο το διάστημα. Αρχικά, η έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει διασύνδεση της μεγάλης τρομοκρατικής οργάνωσης με επίσημα στελέχη της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, παρ' ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν μέλος βασιλικής οικογένειας.

Το θέμα πήγε να «κλείσει», ωστόσο οι δικηγόροι των οικογενειών που χάθηκαν στους Δίδυμους Πύργους, επέμειναν σε περαιτέρω έρευνα. Οι αμερικανικές υπηρεσίες αναγκάστηκαν να εμβαθύνουν και να ξεκινήσουν νέα έρευνα, 13 χρόνια μετά (2014), με εντολή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Δύο χρόνια αργότερα, από τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα,δεν προέκυψε κάτι καινούργιο για τη σύνδεση της Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Κάιντα, από τη διάλυση της οποίας προέκυψε το Ισλαμικό Κράτος, με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις