Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Συμμορία από τη Θεσσαλονίκη αγόραζε με «αέρα» αυτοκίνητα

Συμμορία από τη Θεσσαλονίκη αγόραζε με «αέρα» αυτοκίνητα

Μια συμμορία, εξαπατούσε πολίτες που έβαζαν τα αυτοκίνητα τους σε αγγελείες. Σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν πλαστές επιταγές, ενώ έκαναν και απόπειρα να «εξαφανίσουν» όχημα.

Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συμμορία, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες με σκοπό να αποσπάσουν τα οχήματά τους.

Για τη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε άνδρες ηλικίας 24, 53, 44, 43 και 46 ετών, κατά περίπτωση, για Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία), Απόπειρα Απάτη, Απάτη και Πλαστογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, συγκρότησαν ομάδα με σκοπό την απόσπαση οχημάτων που διατίθονταν προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους, μέσω αγγελιών.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι χρησιμοποιούσαν πλαστές τραπεζικές επιταγές, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι:

Τον Αύγουστο του 2015, στην Κέρκυρα, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ τον Ιούλιο του 2015, ένας εκ των δραστών παρέδωσε πλαστή επιταγή σε διαχειρίστρια ομόρρυθμης εταιρείας και παρέλαβε όχημα για το οποίο υπήρχε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!