Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Στην Αθήνα οι «8» συλληφθέντες της Αλεξανδρούπολης



Στην Αθήνα μεταφέρονται αυτήν την ώρα οι 8 τούρκοι αξιωματικοί που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλάμβανε την ανάγκη έκδοσή τους στην Τουρκία.

Τη μεταγωγή των συλληφθέντων επιβεβαίωσε μιλώντας στον Σκάι η συνήγορός τους, κ. Μαρινάκη, επεσημαίνοντας πως ενημερώθηκε γι' αυτήν από τον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης ενώ ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για την κίνηση αυτή, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τα αίτια αυτής της μεταφοράς.

Χθες, Πέμπτη, οι τούρκοι στρατιωτικοί κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.

Μετά το πέρας της δίκης, οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί επέστρεψαν στα κρατητήρια στην Καβάλα, όπου έχουν μεταφερθεί για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι «8» έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και η συνήγορός τους σημειώνει ότι φοβούνται για τη ζωή τους εάν επιστρέψουν στην Τουρκία.

Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.


Πριν από τρεις ημέρες σχετικές πιέσεις και μηνύματα μεταδόθηκαν από τον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις η μη επιστροφή των «8» στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!