Δανειστές: Αύξηση ορίου απολύσεων, σε αντάλλαγμα για 13ο & 14ο μισθό


Ασφυκτικές πιέσεις φέρεται να δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές, οι οποίοι ζητούν να αυξηθεί το όριο απολύσεων που θα μπορούν να κάνουν κάθε μήνα οι επιχειρήσεις στο 10% (από 6% που ισχύει), ενόψει των διαπραγματεύσεων στα εργασιακά το φθινοπωρο.

Υποστηρίζουν ότι με το μέτρο αυτό μπορούν να αποφευχθούν οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων και θα διευκολυνθεί η μείωση ποσωπικού στις ΔΕΚΟ που θα αποκρατικοποιηθούν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, Κομισιόν και ΔΝΤ επιμένουν ότι έτσι θα προσελκυθούν επενδύσεις και θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Σε αντάλλαγμα, δέχονται να μην ανοίξει τώρα η συζήτηση για νέα μείωση του κατώτατου μισθού και για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση θα πιέσει για επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά το μόνο που διαφαίνεται ότι μπορεί α εξασφαλίσει σε αυτή τη φάση είναι μια δέσμευση για επανεξέταση του ζητήματος έπειτα από τη λήξη του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις