Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Σπίρτζης: Για τις κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες και το μοντέλο του ΟΑΣΘ (video)

Σπίρτζης: «Δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες, αλλά το πάρτι τελείωσε»

Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρατευθούν οι εργαζόμενοι όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις, ενώ ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες ούτε οι εταιρίες ύδρευσης.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί να συνεχιστεί η ίδια διαχειριστική αρχή στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών και των μεταφορών. Χαρακτήρισε το μοντέλο του ΟΑΣΘ πλήρως αποτυχημένο και επτά φορές χειρότερο από αυτό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Παρ' όλα αυτά εξήγησε ότι δεν σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αλλά δεν μπορούμε όμως, είπε, να επιδοτούμε τον ΟΑΣΘ όπως και άλλους συγκοινωνιακούς φορείς με εκατοντάδες εκατομμύρια και να παραμένουν ανεξέλεγκτοι.

«Το πάρτι τελείωσε», είπε. «Έχει ήδη αρχίσει διαχειριστικός έλεγχος και θα υπάρξει εξορθολογισμός».

Ανέφερε επίσης ότι «η κατάσταση στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας είναι αυτή που παραλάβαμε».

Ανακοίνωσε επίσης ότι μόλις ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα καθιερωθεί εισιτήριο με αναλογική χρέωση.

Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε επίσης ότι αυτό που έχει πει είναι ότι εντός του καλοκαιριού θα ωριμάσει ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας και «θα ξεκαθαριστεί αν θα μπορέσουμε να εντάξουμε το έργο στο πακέτο Γιούνκερ ή θα αναζητήσουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!