Guardian: Στο «σφυρί» νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες

Guardian: Στο «σφυρί» νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες

Με τα περιουσιακά στοιχεία που η κυβέρνηση σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει μέσω του νέου υπερταμείου ασχολείται άρθρο του Guardian, το οποίο φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ο κ. Πιτσιόρλας συμμερίζεται εν μέρει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το σχέδιο-μαμούθ: «Κατά κάποιο τρόπο η κριτική είναι σωστή. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο κατά τον ίδιο δεν υπάρχει άλλος δρόμος «αν θέλουμε να σταματήσουμε τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και τις αυξήσεις φόρων, πρέπει να βρούμε τα χρήματα κάπου, πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία μας».

Η εφημερίδα παρομοιάζει τη λίστα με τα προς εκποίηση περιουσιακά στοιχεία με λίστα τοποθεσιών υποψήφιων για γυρίσματα ταινίας, αφού περιλαμβάνουν νησιά, ξενοδοχεία, γήπεδα του γκολφ, ολυμπιακά ακίνητα και ιστορικές κατοικίες στην Πλάκα μεταξύ άλλων.




Κατά τον Guardian, οι λόγοι που το φιλόδοξο - από το πρώτο κιόλας μνημόνιο το 2010 - έχει αποτύχει να πιάσει τους στόχους των εσόδων, είναι η ιδεολογική αντίσταση, η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους των επενδυτών και τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ωστόσο βλέπει στον κύριο Πιτσιόρλα κάποιον αποφασισμένο να κάνει ό,τι μπορεί για να το αλλάξει.



Για την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για παράδειγμα, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε το επιχείρημα πως "η κατάσταση στα νησιωτικά αεροδρόμια όπως της Σαντορίνης είναι εθνική ντροπή, άρα γιατί να μην τα βελτιώσουμε; Δεν θα ανήκουν (σσ στη Fraport) για πάντα και όταν επιστρέψουν στην ιδιοκτησία μας θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση".

Η εφημερίδα εκφράζει την ανησυχία πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα προβεί σε ξεπούλημα των ασημικών σε εξευτελιστικές τιμές, ωστόσο ο κ. Πιτσιόρλας αποκλείει κατηγορηματικά την αιτίαση, λέγοντας πως δημόσια αγαθά όπως το νερό είναι εκτός σχεδίου. "Έχουμε πολλά ξενοδοχεία που έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. Γιατί πρέπει το κράτος να γίνει ξενοδόχος; Και, κατά την ίδια έννοια, γιατί να πληρώνει το κράτος χιλιάδες ευρώ σε νοίκι κάθε χρόνο για τα τολ που φυλάσσουν δύο Airbus που δεν πρόκειται να πετάξουν ποτέ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις