Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Πύρινη κόλαση στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας


Δείτε βιντεο - Ευτυχώς τα λυόμενα ήταν άδεια - Πλέον επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ έχουν σταματήσει τα εναέρια μέσα - Νωρίτερα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στην περίφραξη ενός σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτήριο

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας γύρω στη 1 το μεσημέρι, στην περιοχή πίσω από το σούπερ μάρκετ Μασούτης.

O δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής. Από τις 16:00 το μεσημέρι στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν και σχεδόν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά προς το Νέο Μαρμαρά, ενώ και προς το Πόρτο Καράς η πυροσβεστική έχει καταφέρει να περιορίσει το μέτωπο της φωτιάς.

Πλέον επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ έχουν σταματήσει τα εναέρια μέσα.

Η φωτιά δεν έφτασε κοντά στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Πόρτο καράς, ωστόσο, έκαψε δύο λυόμενες κατοικίες, που χρησιμοποιούνται ως τόπος διαμονής εργατών. Ευτυχώς ήταν άδειες.

Νωρίτερα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στην περίφραξη ενός σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτήριο.


Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στο Ν.Μαρμαρά φαίνονται από την χερσόνησο της Κασσάνδρας


Μέχρι την είσοδο του Μασούτη έφτασαν οι πύρινες γλώσσες! Το σούπερ μάρκετ εκκενώθηκε νωρίτερα από υπαλλήλους και κόσμο, ενώ στο σημείο υπήρχαν οχήματα της πυροσβεστικής.


Πηγή: halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!