Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Το πρώτο μουσείο σε φυλακή εγκαινιάστηκε στη Λάρισα! ΦΩΤΟ

Το πρώτο μουσείο σε φυλακή εγκαινιάστηκε στη Λάρισα! ΦΩΤΟ

To πρώτο μουσείο σε φυλακή άρχισε μόλις τη λειτουργία του στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στις φυλακές Λάρισας.


Πρόκειται για το μικρότερο μουσείο στη χώρα το οποίο έχει έκταση μόλις 15 τετραγωνικών μέτρων. Οι δημιουργοί του κατάφεραν να χωρέσουν στον περιορισμένο αυτόν χώρο 43 πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και χειροτεχνίες, που σε ανάπτυξη θα καταλάμβαναν 4πλάσιο χώρο. Πρόκειται για έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο όπου θα μπορούν να προβάλλονται, ακόμη και εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου, έργα εκπαιδευομένων, αλλά και άλλων κρατουμένων.


Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Γεν. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Ευτύχης Φυτράκης, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευομένους και εργαζομένους στη φυλακή και το σχολείο, χαρακτήρισε την επίσκεψη στον χώρο ως μια μοναδική πολιτιστική και υπαρξιακή εμπειρία.




Στην τελετή παρέστησαν η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Δημήτρης Κατσαρός, ο πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Μαρίνος Σκανδάμης, δικαστικοί λειτουργοί, πανεπιστημιακοί, ο διευθυντής, ο αρχιφύλακας και μέλη του επιστημονικού και φυλακτικού προσωπικού της φυλακής, καθώς και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η εικαστικός, κ. Μαριάννα Γκουντουβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!