Ο κλάδος που δε γνωρίζει τη λέξη ανεργία

Ο κλάδος που δε γνωρίζει τη λέξη ανεργία

Η ανεργία ολοένα και αυξάνεται στη χώρα μας, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις με κλάδους που δείχνουν πρόθεση να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας το 2016, όπως ο κλάδος της Πληροφορικής.


Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, για το 2016, ο αριθμός των απασχολουμένων είναι πιθανό να αυξηθεί στα τμήματα Πωλήσεων, ΙΤ/Τεχνολογίας και Marketing, με την πρόθεση προσλήψεων να διαμορφώνεται σε 54,9%, 29,6% και 27,6% αντίστοιχα. Ο κύριος λόγος για νέες προσλήψεις το 2016 στις ελληνικές επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη των εταιρειών για άτομα με νέες δεξιότητες, όπως προκύπτει από την έρευνα τάσεων HR και μισθών της Randstad, η οποία, αν και επιβεβαιώνει ότι πάνω από το 80% των εταιρειών επηρεάστηκαν από την οικονομική κατάσταση το 2015, εντοπίζει πιθανά σημάδια ανάκαμψης και κινητικότητα σε επίπεδο προσλήψεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κύριος λόγος για νέες προσλήψεις το 2016 στις ελληνικές επιχειρήσεις σχετίζεται με την ανάγκη των εταιρειών για άτομα με νέες δεξιότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα διαπιστώνει ότι μόλις 15% των επιχειρήσεων δεν θα επηρεαστεί από την έλλειψη δεξιοτήτων το 2016. Το μεγαλύτερο όμως ποσοστό, και συγκεκριμένα 85% των εταιρειών, θα έρθει αντιμέτωπη με την έλλειψη εργατικού δυναμικού με τις κατάλληλες δεξιότητες. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε οι επιχειρήσεις δηλώνουν προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν αυτές τις ελλείψεις με μέτρα, όπως αυξήσεις μισθών και παροχών, ώστε να διατηρήσουν ή και να προσελκύσουν ταλέντα.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις