Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Απλήρωτοι για πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Απλήρωτοι για πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Προχώρησαν το πρωί σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης της εταιρείας, εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι για πέμπτο μήνα.

Ήδη, μέσα στο εργοστάσιο, στον αίθριο χώρο κοντά στην πύλη, βρίσκονται παραταγμένα στρατιωτικά οχήματα και αρματοφορείς, με αναρτημένα πανό που γράφουν «SOS» επάνω στο σήμα της ΕΛΒΟ.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης της εταιρείας, εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, ενώ την προσεχή Τετάρτη, 15 Ιουνίου, προσανατολίζονται, σε συνεργασία με το ΕΚΘ και με άλλους εργαζομένους ΔΕΚΟ της πόλης, να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζητούν από την κυβέρνηση να καταβληθούν υπόλοιπα, από πενταετή σύμβαση του 2002, για στρατιωτικά οχήματα διαφόρων τύπων που παραδόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και λόγω της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε δεν έχουν μέχρι σήμερα πλήρως εξοφληθεί, προκειμένου να εισρεύσει χρήμα στην εταιρεία για να πληρωθούν. Ζητούν, επίσης, να έρθει έργο στην εταιρεία, μέσω της επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να «τρέξει» διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο, που αφορά την ανακατασκευή και παράδοση 92 αρμάτων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!