Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Κατεπείγουσα έρευνα του εισαγγελέα για την εγκατάλειψη του "Παπαγεωργίου"



Βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο των προβλημάτων που παρατηρούνται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης βάζει ο εισαγγελέας εφετών, μετά την απόλυτη δυσλειτουργία στην οποία έχουν περιέλθει οι ιατρικές υπηρεσίες. Συνέπεια είναι να παρατηρείται τεράστια καθυστέρηση στα χειρουργεία, όπως και να υπολειτουργεί μέχρι και η μονάδα εντατικής θεραπείας. Η έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων που οδήγησαν το μέχρι πρότινος νοσοκομείο-πρότυπο σ' αυτή την κατάσταση φτάνει μέχρι και τα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας εφετών Ελευθέριος Μιχαηλίδης, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και από τις σελίδες της «Μ» σχετικά με την απόλυτη δυσλειτουργία των υπηρεσιών του νοσοκομείου, διέταξε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε η έρευνα να διενεργηθεί προσωπικά από εισαγγελέα, θεωρώντας ότι είναι μείζον το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο κ. Μιχαηλίδης στην παραγγελία του ζήτησε να εξεταστεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ανθρώπου, όπως και άλλα αδικήματα που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν εκπρόσωποι της διοίκησης του νοσοκομείου, αλλά και διευθυντές κλινικών στις οποίες καθυστερούν τα χειρουργεία. Οι εισαγγελικές αρχές δείχνουν αποφασισμένες να φτάσουν στην έρευνα ακόμη και σε ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου Υγείας, αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες πως η μεταχείριση απέναντι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι διαφορετική σε σχέση με τα άλλα, γι' αυτό και προκύπτουν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Επεμβάσεις

Αυτό που φαίνεται ότι κινητοποίησε τις εισαγγελικές αρχές είναι τόσο η μεγάλη λίστα αναμονής των ασθενών για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όσο όμως και καταγγελίες που αναφέρουν ότι σε ορισμένες κλινικές «γίνονται επιλεκτικά επεμβάσεις με αποφάσεις κάποιων». Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν καταγγείλει τέτοιες καταστάσεις είναι ακόμη και γιατροί, που διαμαρτύρονται ότι θέλουν να χειρουργήσουν αλλά τους μεταφέρουν ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, ενώ την ίδια ώρα βλέπουν να γίνονται άλλα χειρουργεία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστούν όλες οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο νοσοκομείο, το οποίο υπολειτουργεί. Εξάλλου, οι εισαγγελικές αρχές πρόκειται να εξετάσουν αν η δυσλειτουργία των ιατρικών υπηρεσιών οφείλεται στην έλλειψη υλικών, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου, και στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση χρεών ακόμη και για το ρεύμα.

Του Κώστα Καντούρη, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!