Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πληροφορίες θέλουν τον ISIS να ετοιμάζει χτύπημα κατά της Γερμανίας

Πληροφορίες θέλουν τον ISIS να ετοιμάζει χτύπημα κατά της Γερμανίας

Το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να εκτελέσει επιθέσεις εντός της Γερμανίας και η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», υποστηρίζει σε δηλώσεις του σε σημερινό φύλλο γερμανικής εφημερίδας ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, προσθέτοντας πως δεν είναι εν γνώσει κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου δράσης των τρομοκρατών.

Μιλώντας στη Βελτ αμ Ζόνταγκ, ο επικεφαλής της BfV δηλώνει πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει «προς ώρας δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία».

Ο ίδιος προσθέτει πως το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροήν έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας.

Η εξτρεμιστική ομάδα δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη ένα βίντεο, στο οποίο διετύπωνε υπόνοιες ότι προτίθεται να εκτελέσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον δυτικών πόλεων, μετά το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αναφέροντας ενδεικτικά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη.

Ο Μάασεν υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία σε πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα και προειδοποίησε πως παραμένει «τοξικός» ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντστές που προέρχονται από τη Γερμανία.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μία μεγάλη επίθεση χάρις στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και με τις ευλογίες της τύχης, όπως σε μία, ή δυό, περιπτώσεις που δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας.

Ερωτηθείς για το πόσοι Ισλαμιστές εντός Γερμανίας θεωρούνται επικίνδυνοι, ο Μάασεν δηλώνει πως περίπου 1.100 Ισλαμιστές είναι εκείνοι που αντιμετωπίζονται ως δυνητικοί φορείς κινδύνου.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η υπηρεσία του γνωρίζει περίπου 300 απόπειρες από Σαλαφιστές για να στρατολογήσουν πρόσφυγες. «Ιδιαίτερα ανησυχώ για τους τόσους ασυνόδευτους ανήλικους—αυτή η ομάδα γίνεται σκόπιμα στόχος» της προπαγάνδας τους, τονίζει ο Μάασεν, προσθέτοντας πως βλέπει μία «μεγάλη δυνητική ριζοσπαστικοποίηση» στις προσπάθειες στρατολόγησης στελεχών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!